LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-6421572098224086" data-ad-slot="3363741150">

LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers – Once again we want to wish all that participated in the just concluded Nigeria Police Recruitment 2017 a very success in all you have done so far.

If you are among those that did participate in the recruitment exercise, then you should also be anticipating a call up for the screening exercise that is due to commence soon.

If you are interested in knowing when the Nigeria Police screening will commence, then click Police Recruitment 2016 Screening Date. While you wait for the short listed names, i would rather advise that you take your time to glance through the following would be Nigerian Police Aptitude Test Past Questions & Answers that might be coming up.

LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

For those who have been so anxious to know how the Nigeria Police screening and aptitude test will be conducted, should read through and see some of the samples we have been able to get from past Nigeria police force recruitment past question and answers.

LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

All applicants who applied should note that the 2017 Nigerian Police Aptitude Test Question will cover subjects like English, Mathematics and General knowledge. What we have observed over the years, is that, the Nigerian Police Aptitude Test Past Questions are usually and likely to be repeated questions that will show up during the Nigeria Police interview on the screening day.

READ  FREE and Complete WAEC GCE Physical Education | Management-In-Living | Forestry | Jewellery questions and answers 2017

The Nigerian Police Likely Aptitude Test Past Questions & Answers.

Below are sample questions from past police recruitment aptitude test.

1. What is the full meaning of NPF?
ANSWER: Nigeria Police Force
2. What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends
3. When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930
4. What are the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

5. Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin
6. What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police
7. What is the name of Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Solomon Arase
8. What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986
9. When did Nigeria got her independence?
ANSWER: 1 October 1960
Nigerian Police Aptitude Test Past Questions & Answers
10. Who is the current Speaker of Nigeria House of Representatives
ANSWER: Yakubu Dogara
11. Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki
12. Who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari.

LIVE Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

13. Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER: i). The Police service Commission (PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC).

READ  REAL WAEC GCE PRINCIPLES OF COST ACCOUNTING QUESTIONS AND ANSWERS 2017

14. What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers.

15. Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.).

16. When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 october 1963.

17. What year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970.

18. Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?
ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959.

19. What is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million.

If you have any issue to talk about, you can do that through the comment box.
Success to you all.
Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

Please follow and like us:

Related Post

Physics Practical GCE 2017 | Neco GCE Physics Alte... Physics Practical GCE 2017 | Neco GCE Physics Alternative to Practical Answers And Runz (Expo) Latest Update on Physics Practical GCE 2017 | Neco GC...
COMPLETE WAEC GCE HOME MANAGEMENT Q & A EXPO ... COMPLETE WAEC GCE HOME MANAGEMENT Q & A EXPO ANSWERS COMPLETE WAEC GCE HOME MANAGEMENT Q & A EXPO ANSWERS | Waec Gce, neco expo nabteb runz, s...
WAEC GCE PHYSICS PAST QUESTIONS AND ANSWERS, PRACT... WAEC GCE PHYSICS PAST QUESTIONS AND ANSWERS, PRACTICALS 2017 WAEC GCE PHYSICS PAST QUESTIONS AND ANSWERS, PRACTICALS 2017 - This page contains complet...
WAEC EXPO ENGLISH LITERATURE 2018 | PAST QUESTIONS... WAEC EXPO ENGLISH LITERATURE 2018 | PAST QUESTIONS AND ANSWERS FOR ALL WAEC QUESTIONS WAEC EXPO ENGLISH LITERATURE 2018 | PAST QUESTIONS AND ANSWERS F...
Human and Regional Geography | Neco Expo Human Geo... Human and Regional Geography | Neco Expo Human Geography Answers. Human and Regional Geography | Neco Expo Human Geography Answers. NECO 2018 HUMAN AN...
Literature English Questions For WAEC, NECO, NABTE... Literature English Questions For WAEC, NECO, NABTEB, GCE Practice Questions. Literature English Questions For WAEC, NECO, NABTEB, GCE Practice Questio...
TODAY’S WAEC GCE HISTORY ANSWER | PAST QUEST... TODAY'S WAEC GCE HISTORY ANSWER | PAST QUESTIONS OBJ RUNS ESSAY EXPO 2017 TODAY'S WAEC GCE HISTORY ANSWER | PAST QUESTIONS OBJ RUNS ESSAY EXPO 2017 ...
TOP 40 NIS TEST/INTERVIEW QUESTION & ANSWERS TOP 40 NIS TEST/INTERVIEW QUESTION & ANSWERS TOP 40 NIS TEST/INTERVIEW QUESTION & ANSWERS See TOP 40 NIS TEST/INTERVIEW QUESTION & ANSWER...
2018 Use of English Test Oral | WAEC English Langu... 2018 Use of English Test Oral | WAEC English Language Questions and Answers WAEC, NECO SSCE NABTEB and many more 2018 Novel: Recommended Novel to Read...
National Open University (NOUN): Admission Require... National Open University (NOUN): Admission Requirements & Complete Process Above all the National Open University (NOUN): Admission Requirements &...
FREE NECO GCE TIMETABLE 2017 – GCE NECO TIME... FREE NECO GCE TIMETABLE 2017 - GCE NECO TIME TABLE This is the official FREE NECO GCE TIMETABLE 2017 - GCE NECO TIME TABLE  There’s a pdf version ...
PE GCE Physical Education WAEC 2018 Answers PE GCE Physical Education WAEC 2018 Answers - WAEC GCE Physical Education Questions 2018 OBJ and Theory Answers. This article, comprises of past Physi...
FREE WAEC GCE 2017 Literature-in-English Drama and... FREE WAEC GCE 2017 Literature-in-English Drama and Poetry Answer – Nov/Dec Expo RUNZ WAEC GCE 2017 Literature-in-English Drama and Poetry Answer – Nov...
SATURDAY’S NAVY 2017 APTITUDE TEST SOLUTIONS SATURDAY'S NAVY 2017 APTITUDE TEST SOLUTIONS Nigerian Navy Past Questions | SATURDAY'S NAVY 2017 APTITUDE TEST SOLUTIONS | nigerian navy aptitude test...
ENGLISH LANGUAGE WAEC GCE ANSWERS 2017 EXPO RUNZ ENGLISH LANGUAGE WAEC GCE ANSWERS 2017 EXPO RUNZ Complete waec gce online answers 2017 | ENGLISH LANGUAGE WAEC GCE ANSWERS 2017 EXPO RUNZ - waec gce E...
Business Management/studies Questions For WAEC, NE... Business Management/studies Questions For WAEC, NECO, NABTEB, GCE Practice Questions. Business Management/studies Questions For WAEC, NECO, NABTEB, GC...
Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published.